چکش های پنوماتیک ابزاری مناسب برای حل معضل گیر کردن (پل زدن ) مواد پودری درداخل مخازن، سیلوها و لوله های انتقال مواد می باشند که در این زمینه می توان صنایعی چون آرد و نشاسته، قند وشکر ، خوراک دام و طیور ،مواد معدنی و ساختمانی از قبیل گچ ، سیمان ، آهگ … ،صنایع تولید کننده پودر های میکرونیزه همچون تولید کنندگان پرلیت ، بنتونیت ، پودر زغال،تالک ، انواع فسفات ، سولفات ، کاشی و سرامیک و چینی. . . و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی (گوگرد ،کک…)نام برد که با این مشکل (پل زدن) مواجه می باشند . اساس کار این ابزار استفاده از هوای فشرده (بوسیله کمپرسورهای موجود در واحد های تولیدی) و ضربات قابل کنترل زمانی (از طریق تایمر)خواهد بود که بنا به تعداد دفعات مورد نیاز (دفعات در ثانیه ، دقیقه و یا ساعت) و از طریق پالسهای ضربه ای باعث ایجاد شوک در بدنه مخازن ، سیلوها و یا لوله ها می شود.
چکشهای مورد نظر در دو حالت اتوماتیک و دستی قابل استفاده می باشند و عموما در حالت اتوماتیک با کانویر زیر مخازن و یا هر وسیله دیگر (بر اساس نیاز استفاده کننده)قفل شده و با کمک تایمر، چکش ، در زمان های دلخواه (بر اساس ثانیه ، دقیقه و یا ساعت) شروع به زدن پالس می نماید و در هنگام توقف کانویر ،چکش مورد نظر متوقف می شود. در حالت دستی و با کمک شاسی و در زمانهای دلخواه اپراتور اقدام به خاموش و روشن نمودن چکش می نماید.
مزایای ویبراتورهای چکشی پنوماتیک نسبت به ویبراتورهای برقی
– مصرف انرژی در هنگام کار این دستگاه در حد صفرمی باشد ،برای یکبار مخزن هوای فشرده کمپرسور (در حد ۱۰۰ لیتر) پر شده و همین میزان هوا برای کل طول روز کاری برای استفاده از چکش کافی است.
– عدم نیاز به تعمیر و نگهداری
-سبک وزن بودن و عدم شکستگی در محل جوش که یکی از شایع ترین معضلات و حوادث در صنایع برای ویبراتورهای برقی در محل نصب می باشد.
– ریزش یکنواخت مواد و عدم گیر کردن و پل زدن مواد
– عدم آسیب رساندن به بدنه مخازن توسط اپراتورها که عموما با چکش های معمولی و پلاستیکی اقدام به زدن ضربه می نمایند.
انواع مدل چکش
مدلSP2005
وزن چکش جهت ایجاد ضربه ۲۰۰ گرم بوده که با فشار بین ۲ الی ۶ بار و مناسب برای رفع گیر شوت ها و لوله های حامل مواد پودری می باشد.